Lutje Kössink Recreatie bestaat uit een camping en een vakantiehuis.
Hierboven kunt u eenvoudig beide accommodatie's bezoeken.

Wandelen rond Winterswijk

Vanaf onze statige herenboerderij kun je schitterende wandeltochten maken in het gebied. U komt op plekjes waar zeer bijzondere plantensoorten door ingrepen in het landschap weer tevoorschijn zijn gekomen (zonnedauw, blauwe orchideeen, heidesoorten). Ook loopt u grote kans diverse wildsoorten tegen te komen.

Dottinkraede

Is een oud loofbos aangekocht door de Vereniging Natuurmonumenten. Het bos ligt vlak bij de camping en is prachtig om door te wandelen. U kunt de wandeling onderweg combineren met een bezoekje aan Wijngaard Hesselink.

De bossen rond Lutje Kössink

De bosgedeelten van het Landgoed Lutje Kössink bestaan vooral uit oude eiken gemengd met beuken en berken. Het gebied is rijk aan vogels. 

Korenspieker
Bezoek ook een het nabijgelegen fraaie monumentale Korenspieker (op 1 km afstand). Het Korenspieker is een 17e eeuws vakwerkgebouw om graan in op te slaan met een expositie over landbouw in vroegere tijden. In de maanden juli en augustus op iedere zondag van 14.00 - 17.00 uur geopend.

 

Wandelen rondom Winterswijk

Niet alleen rondom onze camping is het prachtig om te wandelen en fietsen. Rondom Winterswijk vindt men nog vele plekken die de moeite waard zijn. De omgeving bestaat uit prachtige pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. De vele beken, beekjes, houtwallen en bosschages zorgen voor veel variatie in het landschap.

Enkele beschreven wandelroutes zijn:

  • WenterSlenterpad
    Te starten vanaf de VVV. Lengte 11, 12 of 21 km. Deze route is een uitstekende manier om het gevarieerde Winterswijkse landschap te leren kennen. Beschrijving van 'het decor' van de route te verkrijgen bij de VVV.
  • Scholtenpad
    Een lange-afstand-wandeling rond Winterswijk van in totaal 105 km. In vier afzonderlijke delen (elk ca 30 km) te bewandelen, geel-rood bewegwijzerd. Van de tocht is een routeboekje uitgebracht, verkrijgbaar bij VVV en boekhandel.
  • Meddose Veenwandeling
    Een ongeveer 5 km lange wandeling o.m. via het knuppelpad door het prachtige Korenburgerveen. Startpunt: parkeerplaats Rommelgebergte

Wandelen in de Achterhoek
Mooi Achterhoek Wandelingen biedt wandelroutes in de Achterhoek aan voor iedereen die van wandeltochten houdt die buiten de gemarkeerde en bestaande routes om gaan. Honden mogen over het algemeen altijd (aangelijnd) mee. Je loopt altijd over opengestelde paden/gebieden. Je ontvangt duidelijke routebeschrijvingen, natuurlijk zijn de routes ook op GPS te downloaden.
Meer informatie: De mooiste wandelingen in de achterhoek

Wandelen in de Achterhoek en Liemers
Wandelroutes, wandelverslagen, wandelfoto's en wandelnieuws
Meer informatie: wandelbeeld.nl

Wandelroutes in de Achterhoek
Het grote voordeel van wandelen? Je trekt je wandelschoenen aan en je bent klaar om te gaan. En het afwisselende landschap van de Achterhoek verveelt nooit! Je wandelt van weiland naar bos en van water naar stadje. Vooraf een route bedenken is niet nodig, want dankzij het handige wandelnetwerk vind je snel je weg. Of probeer eens een van de bewegwijzerde wandelroutes die voor je zijn uitgezet. Gewoon een kwestie van de bordjes volgen. Zo’n samengestelde route leidt je ook nog eens langs de mooiste plekjes en onontdekte pareltjes in het landschap. De meeste routes zijn bovendien heel eenvoudig in te korten of uit te breiden met het keuzepuntensysteem. 
Meer informatie: achterhoek.nl - Wandelroutes

Overige routes
Vier doorgaande lange-afstands-wandelpaden komen door de Achterhoek.
Het Pieterpad, dat loopt van Pieterburen naar de St. Pietersberg, heeft in de Achterhoek het trajekt Laren-Vorden-Zelhem-Doetinchem-Elten-Lobith.
Het Naoberpad loopt over en langs de grens met Duitsland. De route komt onder andere door Winterswijk, Dinxperlo, Gendringen en 's-Heerenberg.
De derde route is het Trekvogelpad voert in de Achterhoek over het trajekt Bronkhorst-Vorden-Ruurlo-Borculo-Eibergen- Haaksbergen.
Een nieuwe route is het Hanzestedenpad, een route door het IJsseldal van Doesburg naar Kampen. Tevens driedaags wandelarrangement langs dit wandelpad. De markering van deze routes is met rood/witte strepen op palen en bomen. De routes zijn overigens in beide richtingen te volgen. Van de routes zijn ook boekjes uitgebracht.

Naast bovengenoemde routes beschikt de VVV nog over vele andere beschreven routes. Al voor een paar euro kunt u urenlang wandelplezier hebben.